Porselein Workshop

In de keramiek-wereld wordt porselein wel wit goud genoemd. De doorschijnendheid en de helderheid zijn de meest aansprekende eigenschappen.
 De plasticiteit van porselein is heel anders dan van de gewone chamotte klei die je gewend bent. Natuurlijk is dit juist de uitdaging en met geduld kun je er iets heel moois van maken. Durf te ontdekken! Leren voelen en kijken zijn belangrijke aspecten van deze workshop. Voor deze workshop moet de cursist minsten een jaar ervaring met keramiek hebben.

workshop inhoud
1ste bijeenkomst: Uitleg van de eigenschappen van porselein, een introductie van gekleurde porselein, en hoe deze te maken. We gaan de witte en gekleurde porselein combineren tot patronen en ontdekken de vele mogelijkheden van deze techniek. We werken met de handvormtechnieken en eventueel gebruiken we mallen als een steunvorm.
Voor de gevorderde cursisten: wij gaan ons verdiepen in het patronen maken met gekleurde porselein.
2de bijeenkomst: Wij werken de werkstukken van de 1ste bijeenkomst af. Hierna maken wij kennis met de schellak-uitspaar techniek. Met deze techniek kun je een mooi reliëf op het witte porselein creëren.

Het porselein keramiek van de docent Yuk Kan Yeung wordt nationaal en internationaal tentoongesteld. Haar Chinese achtergrond is debet aan het extra inzicht in dit materiaal, en ze vindt het erg leuk om haar kennis met je te delen. Stap voor stap ga je dit wonderschone materiaal leren kennen. 
Een kijkje in de porseleinkast.

dag zaterdag de data voor seizoen 2019|2020 volgen z.s.m. 
tijd 10:00 tot 16:00 uur
docent Yuk Kan Yeung
prijs 139 euro, inclusief lunch, exclusief materiaal.
  Materiaal kan de eerste les bij h19 en/of de docent worden gekocht (+10 euro)

 Ik schrijf hier in

Deel deze pagina via social media