Bitter Sweet

Uw herinneringen aan de snoepindustrie gezocht

Onder de naam Bitter Sweet willen Heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout en Cultuurcoach Miranda van Bragt het verleden en heden van de snoepindustrie in Oosterhout laten zien. Hiervoor zijn ze op zoek naar mensen die destijds werkten in een van de fabrieken en hun verhalen en anekdotes over die tijd willen delen. Ook zijn ze op zoek naar filmpjes, foto’s en spullen die te maken hebben met de snoepindustrie. Wilt u uw verhaal delen of hebt u spullen? Neem dan contact op met de Heemkundekring: hkoosterhout@gmail.com.

Oosterhoutse snoepindustrie

Oosterhout kende tientallen kleine en grote snoep- en koekfabrieken. Velen hebben hun sporen nog nagelaten en sommige panden kunnen we nog terug vinden in de stad Oosterhout. Heden ten dagen is Oosterhout ook internationaal bekend door Holland foodz.

Maar veel mensen kennen de zoete geschiedenis van Oosterhout vanaf eind 19de eeuw tot heden niet. En daar is een mooie uitdaging weggelegd voor de Heemkundekring en de Cultuurcoach Miranda van Bragt.

Bitter Sweet

Bitter Sweet is een meerjarig project waarbij de snoepindustrie in Oosterhout van verleden en heden zichtbaar wordt gemaakt. De eerste editie vindt plaats op 24, 25, 31 mei en 1 juni. Tijdens deze editie worden vijf zoetwarenfabrieken uitgelicht: Suikerfabriek Smits-Van Gils, Schriek’s Koekfabriek B.V., Jamin, Rens Joosen Suikerwerken en De Hoog. Koekfabriek (later De Noord Brabantse Stoomkoekfabriek, De Hoogh & Zn.). Op passende locaties worden tentoonstellingen georganiseerd waarbij diverse spullen te zien en verhalen te horen zijn. Ook worden scholen betrokken door middel van een klassendag.

 Gezocht

Werkte u bij een van de vijf zoetwarenfabrieken en wilt u uw verhaal delen of heeft u spullen zoals foto’s, filmpjes, blikken, reclame-uitingen, snoeppapiertjes, vacature-advertenties, speldjes, kleding enzovoorts die tentoongesteld mogen worden? Laat het weten en neem contact op met de Heemkundekring: hkoosterhout@gmail.com.

Deel deze pagina via social media