Is DANS ergens goed voor?

Dans is ontspannend, grensverleggend, expressief, fijn om te doen, maar is het ook ergens goed voor?

Uit onderzoek van TNO en TNS NIPO is gebleken dat dans een belangrijke bijdrage levert aan een gezonde levensstijl. TNO heeft daarnaast onderzocht wat de energetische belasting van dans is. Uit beide onderzoeken komt duidelijk naar voren dat álle vormen van dans bijdragen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB). Dans is een makkelijke en toegankelijke manier van bewegen voor jong en oud. Een prettige bijkomstigheid is, dat mensen vooral voor hun plezier dansen.

De Kunstfactor, sector instituut amateurkunst, onderzocht wat de motivatie van mensen is om te gaan dansen. De meest genoemde reden is dat mensen dansen fijn vinden om te doen. Het roept een gevoel van plezier en onbevangenheid op. Op de tweede plaats worden lichaamsbeweging, gevolgd door het vergroten van de sociale contacten, het groepsgevoel en expressie geven aan gevoelens en emoties genoemd.

h19 heeft allerlei danslessen, er zit zeker iets voor je bij. Kom vrijblijvend een keer beleven of dans iets voor jou is. Kom erbij!

 

Deel deze pagina via social media