Mooie Buitenspeeldag 2021

Tijdens een gezellige en zonnige buitenspeeldag hebben kinderen in Oosterhout niet alleen heerlijk gespeeld, maar ook een creatieve middag gehad met een workshop ‘maak een kunstwerk van zwerfafval’ en dansworkshops.

Trots
De Cultuurcoaches van h19 hebben zowel in Slotjes Midden als in Slotjes Oost samen met de bewonersorganisaties deze middag georganiseerd. Ook in in Noord hebben de cultuurcoaches samen met de Brede Buurt partners een mooie dag weggezet. Daarnaast zijn ze ook bij andere wijken weer op bezoek geweest om te kijken, maar zeker ook weer gezellig bij te kletsen met de bewoners. We zijn enorm trots op deze mooie samenwerkingen. 

Kunst 
In Slotjes Oost en Slotjes Midden maakten de kinderen samen met beeldend kunstenaars John en Loes prachtige kunstwerken van zwerfafval. Deze kunstwerken kun je zaterdag 11 september bekijken in wijkcentrum Slotjes van 10.00 tot 12.00 uur. Om 11.00 uur maakt wijkwethouder Arnoud Kastelijns voor elke wijk drie winnaars bekend. 

Dans
Bij de opening van een nieuwe speeltuin aan de Herendam kregen de kinderen een dansworkshop van dansdocente Roxanne. Ook werd er gedanst met Lydia in Slotjes Oost. In Slotjes Midden kregen de kinderen een heuse Bollywood dansworkshop van Sherita. 

Draaiorgels
Speciaal voor de opening van de nieuwe speeltuin aan de Herendam, kregen de kinderen in Noord alvast een sneak preview van ons ‘Draaiorgel project’. Verschillende basisscholen in Oosterhout, waaronder de Rubenshof en de Strijene in Noord, hebben samen gewerkt aan een kunstwerk dat uiteindelijk bij elkaar komt te hangen op een grote muur in Oud Oosterhout samen met dit zogenaamde Abrahamorgel.

 

Deel deze pagina via social media