Kunstprojecten voor het primair onderwijs

h19 heeft in samenwerking met Theek5 vier kunstprojecten laten ontwikkelen bij Kunstloc: (Je) Kunst in school. Deze projecten (beeldend en fotografie/media) gaan als reizende tentoonstellingen de komende vier jaar rond op de Delta basisscholen in Oosterhout. Leerlingen krijgen de kans om kennis te maken met kunst en de kunstenaars krijgen een nieuw publiek: kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar. 
 
In de afgelopen maanden is de expositie 1, 2, 3… Ruimtemaatjes van Ton Lammers geweest. Volgend schooljaar draait h19-fotografiedocent Linsey een project Licht in het donker. In de jaren daarna staan de projecten Hoe kijk jij? en Weefwijf op de agenda. 
 
Ton Lammers – 1, 2, 3… Ruimtemaatjes
In de expositie van Ton Lammers zijn de leerlingen ruimtelijk aan de slag gegaan met alledaagse materialen. Als inspiratie hadden zij een kunstwerk van Ton, dat hij speciaal heeft gemaakt om op scholen te staan en rond te reizen. Alle kunstwerken die door de kinderen gemaakt zijn, kunnen uiteindelijk tentoongesteld worden in het kunstwerk van Ton Lammers.  

Het resultaat van kunstproject Ruimtemaatjes van unit 2 – basisschool de Achthoek in Den Hout

 
 

Deel deze pagina via social media