Tweede ronde Kunstestafette gestart

Stadstuin de Schelp en h19 Centrum voor de kunsten startten in mei een Kunstestafette voor kinderen en jongeren. Iedere eerste woensdag van de maanden mei t/m september gaat een beeldend kunstenaar met hen aan de slag. De kunstwerken die de jongeren maken zijn diezelfde maand te zien in de prachtige tuin van De Schelp. 

Tweede ronde
Maandag 5 juni ging het stokje over. De kunstwerken van de mei-expositie Graffiti zijn door de jonge kunstenaars opgehaald en hebben plaatsgemaakt voor werk van h19-cursisten beeldende kunst. Zij maakten fantasiedieren en kikkers, die de hele maand juni te zien zijn in stadstuin De Schelp. 

Fantasiedieren
Beeldend kunstenaar John van Gils: “Het is een hele uitdaging om een kunstwerk te maken met willekeurige stukken hout. Hoe verbind je het en blijft het stevig genoeg staan? De kinderen gingen aan de slag om een fantasiedier te maken. Eerst de materialen verzamelen en dan verbinden tot een stevige basis. We kozen voor zoogdieren met vier poten. Zodra de eerste vormen zichtbaar zijn en je het dier misschien al kunt typeren, werken de kinderen met meerdere materialen de details uit. Gaandeweg komt de eindfase en wordt het hele dier compleet van kop tot staart.”

De kunstenaars (gemiddelde leeftijd 10 jaar) zijn Bram, Elin, Ella, Estee, Lauren, Maud, Mels, Mila, Mila, Wende en Zara.

Kikkers
John van Gils: “Als je een kunstwerk wil maken dat ruimtelijk is en kan blijven staan, is het van belang om eerst een degelijke basisvorm te boetseren. In dit geval werd het een cilinder die een beetje scheef staat. Dit vraagt al enige vaardigheid want het mag niet instorten. Zodra die cilinder hoog genoeg is kun je er van alles van maken. Wij kozen ervoor om kikkers te maken. Zoals je kunt zien zijn er zelfs kikkers die een vlieg beet hebben. De kleur moet je er zelf bij bedenken… We hadden het erg druk en kwamen er niet op tijd aan toe. De beeldjes zijn nu van steen en kunnen jaren mee is de tuin. Ze krijgen dan vanzelf een mooie kleur.”

De kunstenaars (gemiddelde leeftijd 7 jaar) zijn Suzanne, Alexia, Anouk, Ellis, Emily, Imke, Isabelle, Janne, Jannick, Maria, Milan, Mira, Solomie.

Foto’s in de stadstuin gemaakt door Rien van Noort

Deel deze pagina via social media