Kunstmenu

Hieronder vind je het nieuwe bovenschoolse kunstmenu voor schooljaar 2022/2023 bomvol met mooie kunstzinnige projecten en voorstellingen. Laat je leerlingen in aanraking komen met kunst en cultuur, wakker nieuwe vuurtjes aan en prikkel de grote magie van de verbeelding! 

Laat je inspireren door het kunstmenu en kies een activiteit die past bij jouw school, jouw klas of bij de ontwikkeling van jouw leerlingen. Wil je graag meer info of ondersteuning bij het kiezen van voorstellingen ? Maak dan een bel- of video afspraak via mail: lydiasnoeren@h19.nl.

Inschrijving is gesloten
Inschrijvingen die nog wel binnenkomen na deze datum worden niet in behandeling genomen. Je school wordt wel ingedeeld in het bovenschoolse kunst- en cultuurmenu. 

Groep 1-2 / Unit 1

Kunstmenu groep 1-2 / Unit 1 De dag dat ik een vogel werd

De dag dat ik een vogel werd

De dag dat ik naar school ging, werd ik verliefd. Isabel en ik zitten in dezelfde klas. Ze zit precies voor me. Ik zie haar wel. Zij ziet mij niet.
>>

Kunstmenu groep 1-2/Unit 1 Verrassingsproject

Verrassingsproject

Renske van Dillen en Liesbeth Blommaert ontwikkelen een literatuurproject. Welk boek of thema centraal staat is nog een verrassing. Een waardevol project wordt het zeker!
>>

Kunstmenu groep 1-2/Unit 1 Radio Wonderbos

Radio Wonderbos

Kom in aanraking met de natuur en ga lekker ‘bosbaden’ met je leerlingen. Verken de natuur met al je zintuigen en ontdek de spannende geheimen die het bos meestal voor ons verbergt.
>>

Groep 3-4 / Unit 2

Kunstmenu groep 3-4 / Unit 2 Op 't randje

Op ’t randje

Deze speelse dansvoorstelling is een ode aan de onbevangenheid en ontdekkingsdrang voor jong én oud. Klim met hen op het randje en spring in de diepte van je fantasie!
>>

VIER - kunstmenu groep 3-4

VIER

Het begint in het donker, onder de grond. Koud, kaal en stil. Kom nou, schiet op, we willen beginnen. We staan op springen. We willen groeien, bloeien, leven, geven, dromen en uitgeput thuiskomen. 
>>

Kunstmenu Bange Rick

Bange Rick

In Bange Rick gaan twee waaghalzen en één bangerik op avontuur. Het drietal raakt tijdens dit avontuur in de problemen. Hoe lossen ze het op en hoe gaan ze om met de angst die naar boven komt? 
>>

Groep 5-6 / Unit 2

Kunstmenu groep 5-6 / Unit 2 Licht in het donker

Licht in het donker

De klas gaat kijken naar het werk van Linsey Kuijpers. Zij is fotograaf en filmmaker en is dol op het donker: ‘Dan wordt het allemaal wat spannender!’ De klas gaat aan de slag met verhalen vertellen door middel van beeld.
>>

Kunstmenu groep 5-6 Hoe kijk jij?

Hoe kijk jij?

In het project Hoe kijk jij? staat kijken centraal. Kijk jij naar details of naar het geheel? Kijk jij lang of kort? Kijk jij samen of alleen? Gebruik jij tijdens het kijken alleen je ogen?
>>

Kunstmenu Mijn plek in beeld

Mijn plek in beeld

Fotografie heb je in soorten en maten en de fotograaf van deze tentoonstelling is dikke maatjes met zijn plek. Hij brengt deze op een onverwachte en verrassende wijze in beeld en daardoor ga je ook meteen zelf anders naar je omgeving kijken.
>>

Groep 7-8 / Unit 3

Kunstmenu groep 7-8 / Unit 3 Warnet

Warnet

Het is geen theater, geen film, geen installatie, geen performance. In Warnet (synoniem voor labyrint) bevind je je in een witte kubus met vier grote schermen en zie je een acteur, die veertig personages speelt.
>>

Kunstmenu groep 7-8 / Unit 3 Waarom willen jullie nu al weten...?

Waarom willen jullie nu al weten waar het over gaat? 

Alles moet altijd iets zijn. We moeten snappen wat het is. En zo niet, dan willen we weten wat het wordt of wat het was. Iets wat niks is, bestaat niet.
Of toch wel?
>> 

Kunstmenu groep 7-8 / Unit 3 FOMO

FOMO

De grote vraag in FOMO (fear of missing out) is: Ben je er al? Of is het ergens anders leuker? De angst om iets te missen, is bijna normaal geworden in onze volle levens. De hele dag door moeten we kiezen. Weet jij nog wat je wil?
>>

Schoolbreed aanbod groep 1-8 / Unit 1-3

Kunstmenu groep 1-8, unit 1-3

BOOMWHAKALAA!!

BOOMWHAKALAA!! is een vrolijk spektakel voor jong en oud, met trommels en ritmes van over de hele wereld. De voorstelling zit vol sketches en Caribische liedjes waarbij het onmogelijk is om stil te zitten.
>>

Tip!
We proberen de voorstelling te boeken die het meeste uitgekozen wordt. Graag zelf daarom de voorkeuren bepalen en het aanbod niet verspreiden onder je collega’s. Anders lopen we het risico op teleurgestelde leerkrachten die niet de voorstelling krijgen die zij het liefste willen. We kijken voor het boeken ook naar het totale financiële plaatje en de mogelijkheden van de gezelschappen.

Samenwerking
We werken dit jaar weer samen met Brabant Menu. Dit is een samenwerking van vier Brabantse gezelschappen die voorstellingen maken voor kinderen en jongeren. Daarnaast bieden we projecten en voorstellingen aan van SST-produkties, Theek 5, Theaterbureau Frontaal, Buro Bannink en verschillende regionale kunstenaars. Alles om met de kunst uit de grote wereld jouw leerlingen te verwonderen.  

Deel deze pagina via social media