Nieuws van Cora de Wit

6 films in ons huistheater

6 films in samenwerking met Film op locatie in ons huistheater

11 februari Blinded by the light
Opbeurend verhaal over Javed, een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987. In een periode van racisme en economische
malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van ‘The Boss’ laat horen, vindt Javed hierin een uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem
uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt. Gebaseerd op Greeting from Bury
Park, de bekroonde memoires van Sarfraz Manzoor. Een verhaal over moed, liefde,
hoop, familie en de unieke wijze waarop muziek de menselijke geest verheft.

17 maart Visages Villages
Agnès Varda –‘de grootmoeder van de Nouvelle Vague’- en de vijfenvijftig jaar jongere fotograaf en schilder JR reizen door het platteland van Frankrijk en doen daar dorpjes aan om de lokale gemeenschap te ontmoeten en portretten te fotograferen van mensen, die vervolgens ter plekke worden uitvergroot en op muren of andere plekken worden geplakt. Dit gegeven is een simpele doch effectieve manier om de kracht van beelden naar voren te laten komen. De jonge fotograaf en oude filmmaakster (Varda overleed in 2019 op 90 jarige leeftijd) verschillen enorm van elkaar, maar delen een liefde voor mensen en visuele kunst. Winnaar van het Gouden Oog voor de beste documentaire op het Cannes filmfestival.

21 april Woman in Gold
Gebaseerd op het waargebeurd verhaal van Maria Altmann, een Oostenrijks-Joodse vluchteling die in Oostenrijk net voor WOII het land uit moet vluchten naar de VS voor het Nazi-regime. Tijdens deze gebeurtenis werden vijf schilderijen uit haar ouderlijk huis gestolen die in bezit waren van haar familie, onder andere het portret van haar tante, Adèle Bloch-Bauer van de Weense schilder Gustav Klimt. Later
zijn de kunstwerken in handen gekomen van de Oostenrijkse overheid. Altmann begon samen met de jonge advocaat Randol Schoeberg een juridische strijd om de kunstwerken weer in familiebezit te krijgen. Dit slepende proces duurde bijna een decennium.

19 mei And then we danced
Van jongs af aan traint Merab samen met zijn danspartner Mary met het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld komt op z’n kop te staan wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent, maar ook zijn grootste verlangen. De Zweedse Oscar inzending.

FF20180522_Stills0219.jpg

9 juni Fisherman’s Friends
Als Danny, een muziekproducent uit Londen, met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden. Danny is vastberaden een platencontract voor ze af te sluiten, maar deze vissers zijn behoorlijk eigenwijs. Een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zijn zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt.

7 juli De belofte van Pisa
Samir kan fantastisch trompet spelen. Hij is de enige leerling van Marokkaanse afkomst op het Muzieklyceum. Terwijl hij zijn broer uit de gevangenis probeert te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover pesterijen. Hij heeft beloofd om zijn school af te maken, maar als alles tegen zit wordt het heel moeilijk om zich hieraan te houden. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour.

Algemene info
Ontvangst met koffie/thee 19.30 uur
Inleiding van de film door vakdocent h19
Tickets € 10, verkoop via www.filmoplocatie.nl of op de filmavond.

Deel deze pagina via social media