Nieuws van Wilma Rekkers

Smakelijk Slotjes

Smakelijk Slotjes is een initiatief vanuit Stichting Centrum voor CircusKunst. Dit idee is gelanceerd in de bewonersorganisatie Slotjes Midden, omdat CircusKunst (gevestigd op de keiweg) valt onder de wijk Slotjes Midden. Het is inmiddels een intensieve samenwerking tussen Circuskunst, de bewonersorganisatie Slotjes Midden, h19, MOOVE en Theek5 (vanuit de Brede Buurt). Verder wordt het project ondersteund door Thuisvester, gemeente Oosterhout en het VSB fonds.

Het doel is om mensen naar elkaar toe te brengen en samen iets moois te maken. Daarom is het idee van een Dinnershow ontstaan. Eten is iets dat mensen verbindt: samen eten, samen delen, aanschuiven aan lange tafels, aanleiding tot gesprek, elkaar leren kennen. Iedereen uit de wijk wordt uitgenodigd om samen te genieten van een heerlijke maaltijd en waar in de tussentijd verschillende acts te zien zullen zijn door de wijkbewoners zelf. Wijkcentrum Slotjes stelt hun keuken beschikbaar, zodat een kok samen met de wijkbewoners de recepten van gerechten die zijn verzameld in de wijk kan gaan koken (of een selectie daarvan). Dit zijn gerechten van mensen die we hebben geportretteerd (en gaan portretteren de komende maanden). Omdat de wijk zich kenmerkt door mensen uit verschillende culturen, zullen het ook gerechten zijn uit verschillende culturen. Deze portretten en de gerechten worden verzameld in een receptenwaaier die bezoekers aan het event mee krijgen.

Op 30 mei komt er een tent te staan midden in de wijk en vindt de ‘Dinnershow’ plaats. Daarvoor zullen er verschillende pop-ups zijn ergens in de wijk waar mensen elkaar ontmoeten en waar we nog meer recepten zullen verzamelen. De data:

Za. 09-05-20      Pop-up1

Za. 16-05-20      Pop-up2

Za. 23-05-20      Pop-up3

 

De volgende website is online: www.smakelijkslotjes.nl 

foto’s boven: Jolanda van Trier

 

Deel deze pagina via social media