Kunstestafette

Stadstuin de Schelp en h19 Centrum voor de kunsten organiseren deze zomer een Kunstestafette voor kinderen en jongeren. Iedere eerste woensdag van de maanden mei t/m september gaat een beeldend kunstenaar met hen aan de slag. De kunstwerken die de jongeren maken zijn diezelfde maand te zien in de prachtige tuin van De Schelp. Elke maand start een andere kunstenaar met een nieuwe groep kinderen. Zij zetten in totaal vier opeenvolgende bijzondere exposities neer in de stadstuin.

Nieuwe doelgroep
In voorgaande jaren exposeerden kunstprofessionals in de zomermaanden in de stadstuin. Dit jaar heeft De Schelp aan h19 gevraagd of het mogelijk is jonge amateurkunstenaars die kans te bieden. Zij willen graag een nieuwe doelgroep aanboren en bieden daarom jonge mensen de mogelijkheid zich te presenteren met beeldend werk. Het is voor de jonge kunstenaars en hun bezoekers meteen een mooie gelegenheid de stadstuin te leren kennen.

De estafette
Woensdagmiddag 3 mei starten we de Kunstestafette met twee workshops graffiti. Deze werken zijn vanaf 7 mei de hele maand te bewonderen in de stadstuin. Dan gaat het stokje over naar de jonge cursisten beeldende kunst van h19. Zij presenteren hun fantasiedieren en kikkers vanaf 5 juni bij De Schelp. Woensdag 5 juli ziet u het beeldend werk van leerlingen van basisschool De Meander. Hun kunstwerken blijven tot eind augustus staan. Voor de laatste ronde is weer een open inschrijving voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Zij maken op 6 september in de stadstuin voor de laatste ronde beelden van cellenbeton.

Planning

datumkunstenaarkinderen/jongerenexpositie
3 meiGraffitifabriek11 t/m 17 jaart/m 5 juni
5 juniJohn van Gilsbeeldende groepen h19t/m 4 juli
5 juliServaas Roelandsebasisschool De Meandert/m 6 september
6 septemberKim van DammeSjors creatief t/m 28 september

Deel deze pagina via social media