Musical

Snuffeltheater & Musical 4+

Korte cursus voor kleuters
Bij snuffeltheater gaan de kinderen iedere week op ontdekkingstocht in hun verbeelding. Samen met de docent spelen ze korte scenes aan de hand van een prentenboek en spelen ze mee onder begeleiding van poppenspel en geleide fantasieën. Iedere les heeft een ander thema. Denk hierbij aan dieren uit het bos, feest en sprookjes. Natuurlijk ontbreekt samen zingen en dansen niet en laten wij aan het einde van de cursus graag aan de papa’s en mama’s zien hoe stoer wij zijn als wij optreden.

Start blok 1: 31 augustus 2023
blok 2: 25 januari 2024
15 weken
Leeftijd 4-6  
Dag en tijd donderdag 14.30-15.00 uur  
Cursusprijs € 113  
Docent Sharon Joosen  

Musical & theater 6+

Cursus voor jonge theaterbeesten
Houd je van theater? Speel je het liefst thuis in de woonkamer een musical na? En vind je het leuk om hier een heel jaar les in te krijgen? Schrijf je dan in bij Theater & musical kids. In deze cursus ga je aan de slag met ‘afspreek’ spelen, personages, beweging en dans, tableaus, zang en nog veel meer. Vanuit een speelse manier leren we om samen op het toneel te staan en ook scenes te presenteren aan elkaar. De cursus wordt afgesloten met een mooie presentatie voor publiek en natuurlijk proberen we ook een keer met z’n allen naar het theater te gaan (niet in cursusgeld inbegrepen).

Start 30 en 31 augustus 2023 35 weken
Leeftijd 6-9  
Dag en tijd woensdag 14.30-15.30 uur
donderdag 15.00-16.00 uur
 
Cursusprijs € 263  
Docent woensdag: Lieke Luttikholt
donderdag: Sharon Joosen
 

Musical 9+

Cursus voor jeugdige musicalsterren
Houd je van dansen, zingen en toneelspelen? Dan is musical echt iets voor jou! Ook voor beginnende musicalsterren is dit de ideale cursus. Aan het begin van het jaar leer je elke discipline apart. Aan het eind van het jaar worden zang, dans en toneel samengevoegd tot een mooie eindvoorstelling. Daarbij krijgt iedereen een passende rol, waarbij je het beste uit jezelf kunt halen. Ook proberen wij samen nog een voorstelling te bezoeken ( niet bij het cursusgeld inbegrepen). Klinkt dit als muziek in je oren? Schrijf je dan snel in!

Start 30 en 31 augustus 2023 35 weken
Leeftijd 9-11  
Dag en tijd woensdag 15.30-16.30 uur
donderdag 16.00-17.00 uur
 
Cursusprijs € 263  
Docent woensdag: Lieke Luttikholt
donderdag: Sharon Joosen
 

Musical 11+

Cursus voor jongeren met al wat ervaring
Speciaal voor jongeren vanaf 11 jaar is er onze cursus Musical jongeren 11+. In deze cursus wordt je getraind in acteren, dansen en zingen. Veel of weinig ervaring maakt niet uit. In de eerste periode krijg je technieklessen in zowel zang, dans als spel. Daarna passen wij deze kennis toe bij het maken van een presentatie, want deze groep is voor podiumbeesten die het niet spannend vinden om op te treden voor publiek. Het jaar sluiten we af met een voorstelling voor publiek waarbij iedere cursiste een passende, uitdagende rol krijgt en daarnaast proberen we ook een voorstelling met elkaar te bezoeken (niet bij het cursusgeld inbegrepen).

Start 30 augustus 2023 35 weken
Leeftijd 11-13  
Dag en tijd woensdag 16.30-17.30 uur  
Cursusprijs € 263  
Docent Lieke Luttikholt  

Musical & theater 13+

Cursus voor jongeren die uitdaging zoeken en willen optreden
In deze nieuwe cursus leer je de principes van improviseren, samenspelen, het neerzetten van een typetje en het geloofwaardig acteren. Iedere week experimenteer en onderzoek je met je groep allerlei vormen van musical. Gezelligheid staat voorop: alles kan en niets is te gek in deze groep!

Je ontdekt bij spel hoe je een scène kunt opbouwen en hoe je met tekst omgaat. En in een ander blok gaan wij bij dans aan de slag met beweging, ritme en choreografieën. Natuurlijk ontbreekt zang ook niet en leer je hoe je je stem kunt gebruiken, zingen we met elkaar nummers en gaan we aan de slag met meerstemmigheid. Zoals de naam productiegroep zegt, werken wij aan deze disciplines vanuit een voorstelling. Dit betekent dat deze groep minimaal 2x per jaar een voorstelling speelt en daarnaast ook gevraagd wordt voor projecten en aanvragen. Nog geen ervaring? Kom op proefles en de docent kijkt of je bij deze groep kan aansluiten! We gaan ook nog proberen een keer met z’n allen naar het theater te gaan (niet in cursusgeld inbegrepen).

Start 30 augustus 2023 35 weken
Leeftijd 13-16  
Dag en tijd woensdag 19.00-20.30 uur  
Cursusprijs € 309  
Docent Sharon Joosen  

Musical & theater 16+

Cursus voor jongeren en volwassenen die zich willen ontwikkelen in acteren
Als je al wat podiumervaring hebt en graag de uitdaging opzoekt, dan is theater & musical de cursus voor jou! De les duurt 1,5 uur en zit boordevol verschillende lesonderdelen. In de cursus theater & musical werk je intensief aan spelverdieping, dans- en zangtechnieken.
Een trainingsvorm waarmee we werken is elementair spel, met speloefeningen de spelers leren een personage fysiek en emotioneel uit te beelden. Ook is er aandacht voor: incasseren/reageren, opbouwen van emotie, omgaan met objecten, kijkrichting, samenspel, spelen vanuit impuls en ruimtegebruik. Deze vaardigheden leer je toepassen in korte improvisatie opdrachten en tekst scènes. Voor zang en dans zetten we gastdocenten in. In deze 35 weken cursus is ruimte voor ontwikkeling van stemgebruik, intonatie, houding en timing. In deze cursus wisselen workshops en presentatiemomenten elkaar af. Ben jij klaar voor deze uitdaging? Schrijf je dan snel in!

Start 30 augustus 2023 35 weken
Leeftijd 16-20  
Dag en tijd woensdag 20.30 – 22.00 uur  
Cursusprijs jongeren € 309
Docent Sharon Joosen  

Inschrijven

Deel deze pagina via social media