De Zing-Cirkel gaat verder

In september 2021 zijn wij gestart met de Zing-Cirkel: een muzikale ochtend voor mensen met dementie, afasie of Parkinson, samen met een familielid of mantelzorger. Zeven maandagen ontvingen wij een aantal enthousiaste mensen om samen te zingen onder begeleiding van zorg-zangeres Esmee en een accordeonist Niek.

Deze ochtenden zijn gezellig en waardevol gebleken, daarom krijgt het project een vervolg. Wij nodigen u graag uit op maandag 10 januari voor de tweede Zing-Cirkel. Of u nu al eerder heeft meegedaan of nieuw bent, u bent van harte welkom!

Flyer Zing-Cirkel 2022

Positief effect
Zingen is niet alleen leuk en ontspannend, het is ook gezond. Het vermindert stress, activeert de geest en zorgt voor een goede sfeer. Je maakt op een fijne manier contact en verbinding met elkaar. Muziek heeft bovendien een bewezen positief effect op mensen met geheugenproblemen of motorische aandoeningen. Vaak komen bij mensen met dementie allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Voor mensen met Parkinson helpt muziek bij de motoriek en bij de kwaliteit van spreken.

Zing met ons mee
De Zing-Cirkel start 10 januari 2021. U kunt acht keer, om de week, komen zingen in de theaterzaal van h19 op maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Talent is niet nodig, een noot missen mag. Het gaat vooral om een gezellige en muzikale ochtend samen. We maken  bewust tijd om samen koffie en thee te drinken en een praatje te maken. U hoeft zich niet aan te melden, maar kunt gewoon binnenlopen. In het gebouw is een lift aanwezig. 

Deel deze pagina via social media