Docententraining muziek

Naast het geven van individuele en groepslessen op h19, zijn onze muziekdocenten steeds vaker actief op de scholen in Oosterhout e.o. 

Werken voor en met klassen kinderen en jongeren doet niet alleen een beroep op de muzikale kwaliteiten van onze docenten, maar ook op de didactische en pedagogische. Zowel vanuit de docenten zelf, als vanuit de afdeling educatie van h19 bestond al langer de behoefte om docenten hiervoor extra te scholen.
Op maandag 31 augustus en vrijdag 4 september was het zover en vond bij h19 een training plaats. 
Op 31 augustus was Suzan Lutke te gast. In haar workshop stond centraal hoe docenten hun professionaliteit anders in kunnen zetten om kinderen zichzelf muzikaal te ontwikkelen, waarbij de rol van de docent is om te prikkelen en te enthousiasmeren. 
Op 4 september deelde Heleen Gerretsen haar expertise op het gebied van didactiek van de groepsles met onze docenten. Zij ging in haar workshop in op de specifieke vaardigheden die nodig zijn voor het geven van lessen aan groepen. Wat zijn daarbij belangrijke aandachtspunten? Met zowel theoretische uitgangspunten als veel voorbeelden uit de praktijk wist zij haar kennis en ervaring op een aansprekende manier op onze docenten over te dragen.
Al met al een zeer interessante en leerzame training waarbij onze docenten weer veel nieuwe inspiratie hebben opgedaan voor hun muzieklessen op scholen. 

Deel deze pagina via social media