Wall of hope – Biënnale 2021

Een indrukwekkende 2500 tetraëders vormen een bijzondere Wall of Hope die te zien is bij de tweede Biënnale. Dit kunstproject is een onderdeel van een educatief programma dat speciaal voor deze gelegenheid is ontwikkeld.

Hoop
Stichting Kunst in de Heilige Driehoek en 
h19 Centrum voor de kunsten maakten een lesprogramma voor het basis- en voortgezet onderwijs om kinderen en jongeren actief te betrekken bij de Biënnale. De leerlingen hebben kennisgemaakt met de hedendaagse kunst, het erfgoed van de Heilige Driehoek en het thema van de expositie: hoop. Ook zijn zij zelf aan de slag gegaan met een beeldende opdracht.  

Verborgen boodschap 
De leerlingen mochten elk een tetraëder vormgeven: een ruimtelijke vorm die bestaat uit vier gelijkzijdige driehoeken. Bijzonder is ook de inhoud van de driehoeken. Elk kind heeft in het eigen kunstwerk een persoonlijke boodschap van hoop ‘verstopt’. Alle losse tetraëders zijn daarna samengevoegd tot één kunstwerk. Aan het begin van volgend schooljaar worden de tetraëders teruggegeven aan de leerlingen van de deelnemende scholen. Zij mogen deze dan openen en de boodschappen bekijken. 

Kom kijken! 
Je kunt de Wall of Hope en alle andere kunstwerken nog zien tot 16 augustus 2021 tijdens een bezoek aan de Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek. 

Deel deze pagina via social media