Baby, Dreumes en Peutermuziek

Babymuziek

Het gehoor is een belangrijk zintuig voor baby’s. Zij kunnen in de buik (vanaf 5 maanden) al muziek onderscheiden van andere geluiden. Baby’s herkennen na de geboorte liedjes die zij in de buik al hebben gehoord. Muziek heeft vaak een rustgevende werking op baby’s.

Samen met papa, mama of een grootouder muziek luisteren of maken is goed voor de onderlinge band. Je (klein)kind reageert niet alleen op het geluid, maar ook op jouw bewegingen en gezichtsuitdrukkingen. Het is leuk om te zien hoe je baby reageert op muziek.

Muziek heeft daarnaast een positief effect op de spraak- en taalontwikkeling: het herkennen van woorden, klanken en ritme. We maken in de cursus ook gebruik van aanraking, wat zorgt voor een goede hechting.

Start 24 januari 2024 15 weken
Dag en tijd woensdag 9.00-9.45 uur  
Leeftijd 0-1 jaar  
Cursusprijs € 169  
Docent Tessa van Buuren  

Dreumesmuziek

Ieder kind houdt van muziek en liedjes zingen, vooral samen met papa, mama, opa of oma. Bij het horen van muziek zal een dreumes vaak spontaan gaan bewegen. Muziek gaat niet alleen over klanken en ritme, het stimuleert ook de ontwikkeling van taal, motoriek en emotie.

In deze cursus staan zingen en vooral plezier hebben met elkaar voorop. Juist het samen spelen krijgt veel aandacht. We gaan muziek luisteren, zelf muziek maken en bewegen op muziek. Muzikale aanleg of stemgeluid zijn niet belangrijk, het gaat vooral om de muzikale ontwikkeling.

Start 24 januari 2024 15 weken
Dag en tijd woensdag 10.00-10.45 uur  
Leeftijd 1-2,5 jaar  
Cursusprijs € 169  
Docent Tessa van Buuren

Peutermuziek 

Het is fijn om samen met je peuter bezig te zijn met muziek. In deze cursus zingen we niet alleen liedjes, we zijn ook bezig met bewegen, luisteren en samen spelen. De liedjes gaan vaak over de dingen om ons heen en situaties waar een kind dagelijks mee te maken krijgt. We behandelen de seizoenen, doen rollenspelletjes en richten ons op beleving, sociale interactie en fantasie. Vanaf 4 jaar kan je kind doorstromen naar Mini-Muziekfabriek.

Start 24 januari 2024 15 weken
Dag en tijd woensdag 11.00-11.45 uur  
Leeftijd 2,5-4 jaar  
Cursusprijs € 169  
Docent Tessa van Buuren

 Inschrijven 

Deel deze pagina via social media