Fotografie verdieping

In de cursus fotografie verdieping ga je op zoek naar jouw fascinatie! Welke fotografie spreekt jou aan en waarom? Je onderzoekt je interesses en gaat fotograferen in je eigen stijl. Je maakt kennis met verschillende richtingen zoals landschap, portret, straat en documentaire. Je verlegt de focus langzaam van techniek naar vorm. Welke keuzes maak je tijdens het fotograferen en waarom? Welke compositie kies je en hoe zorg je ervoor dat jouw foto’s eruit spatten? In de lessen wordt, waar nodig, theorie en techniek besproken en herhaald om te zorgen dat cursisten hun creatieve ideeën goed kunnen uitvoeren.

De lessen bestaan uit het bespreken van jouw foto’s en het analyseren van werk van bekende fotografen. In de laatste fase verdiepen we ons in het presenteren van je werk. Hoe zorg je ervoor dat jouw foto’s nog meer spreken door middel van een bijzondere presentatie? 

Deze cursus is geschikt als vervolg op de basiscursus of voor fotografen die het basisgebruik van hun camera al beheersen en op zoek zijn naar meer creatieve uitdaging. Voor deze cursus is het nodig om te beschikken over een (digitale) spiegelreflex of systeem camera met verwisselbare lenzen en de mogelijkheid om manuele instellingen te gebruiken.

Start 11 september 2023  
Dag en tijd maandag 19.00-22.00 uur
Cursusprijs € 345 10 lessen, 2 praktijkdagen
Docent Leonie Gossens  

Data: 11 september, 9 oktober, 13 november, 4 december, 8 januari, 19 februari, 18 maart, 22 april, 27 mei, 17 juni. 

De data voor de praktijkdagen bepalen we in overleg. We organiseren aan het eind van het seizoen een moment waarop je je werk aan familie, vrienden en andere geïnteresseerden kunt presenteren. 

Inschrijven

Vrouw fotografeert de natuur

Deel deze pagina via social media