Ronde 3 van de Kunstestafette

Twee rondes van de Kunstestafette zijn achter de rug. Het stokje is nu overgedragen aan basisschool De Meander. De leerlingen van groep 3b hebben samen met beeldend kunstenaar Servaas Roelandse een gezamenlijk kunstwerk gemaakt. Dit kunstwerk is vanaf nu tot begin september te zien in Stadstuin De Schelp. 

De Selfie-vaas
De 26 leerlingen maakten in de eerste les een zelfportret van klei. Van elk kleiwerkstuk is een siliconen mal gemaakt en daarna zijn van de portretjes verschillende gekleurde gipsen afgietsels gemaakt. Al deze portretjes zijn laag voor laag aangebracht in een grote mal van een vaas, met als resultaat het kunstwerk: de Selfie-vaas.

De estafette
Woensdagmiddag 3 mei startte de Kunstestafette, een samenwerking tussen Stadstuin de Schelp en h19 Centrum voor de kunsten. In deze Kunstestafette krijgen kinderen en jongeren de kans om beeldend werk te maken en zich te presenteren. Iedere eerste woensdag van de maanden mei t/m september gaat een beeldend kunstenaar met hen aan de slag. De kunstwerken die de jongeren maken zijn diezelfde maand te zien in de prachtige tuin van De Schelp. 

Vier rondes
De estafette begon in mei met een expositie graffiti gevolgd in juni door een expositie van houten fantasiedieren en kikkers van klei. Na deze derde ronde volgt in september nog een vierde en laatste ronde waarin kunstdocent Kim van Damme met de jongeren aan het werk gaat met gasbeton. Daar kun je je binnenkort voor inschrijven. Informatie volgt. 

Deel deze pagina via social media