Zing-Cirkel

De Zing-Cirkel is een muzikale ochtend voor mensen met dementie, afasie of Parkinson. Samen met een mantelzorger, familielid of vrijwilliger komen zij zingen en genieten van muziek onder begeleiding van een zorg-zangeres en een accordeonist.

Positief effect
Zingen is niet alleen leuk en ontspannend, het is ook heel gezond. Het vermindert stress, activeert de geest en zorgt voor een goede sfeer. Je maakt op een fijne manier contact en verbinding met elkaar. Muziek heeft bovendien een bewezen positief effect op mensen met geheugenproblemen of motorische aandoeningen. Vaak komen bij mensen met dementie allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Voor mensen met Parkinson helpt muziek bij de motoriek en bij de kwaliteit van spreken.

Zing met ons mee
De Zing-Cirkel is vanaf de start in 2021 succesvol en heeft intussen een trouwe groep deelnemers. Maar we vinden het zeker gezellig als we nog meer nieuwe zangers en zangeressen mogen verwelkomen. Kom gezellig meedoen! In 2023 staan elke maand (m.u.v. vakanties) twee bijeenkomsten gepland. Om de week kun je komen zingen in de theaterzaal van h19 op maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Talent is niet nodig, een noot missen mag. Het gaat vooral om een gezellige en muzikale ochtend samen. We maken bewust tijd om samen koffie en thee te drinken en een praatje te maken. Je hoeft je niet aan te melden, maar kunt gewoon binnenlopen.

Data 2023
9 en 23 januari
6 en 27 februari
13 en 27 maart
17 april
8 en 22 mei
5 en 19 juni
3 juli
4 en 18 september
2 en 23 oktober
6 en 20 november
4 en 18 december

Zorg-zangeres: Esmee Schoones
Muzikale begeleiding: Niek van Uden
Maandagochtend 10-12 uur
Locatie: h19 theaterzaal
In het gebouw is een lift aanwezig. 

Deel deze pagina via social media