Sing & Play

In Sing & Play leer je jezelf instrumentaal begeleiden op piano of gitaar terwijl je zingt. Je werkt afwisselend aan zang en je instrument om je eigen geluid te ontwikkelen. Je verbetert je muzikale vaardigheid en je techniek en je werkt daarnaast aan podiumpresentatie.

Piano of keyboard
Je leert speeltechnieken, akkoorden en begeleidingspatronen. Je speelt en arrangeert vanaf een leadsheet of je werkt vanuit het notenschrift. Het naspelen op gehoor van akkoorden, basnoten en intervallen is een vast onderdeel van de lessen. Een goede singer-songwriter kan improviseren, arrangeren, componeren en vooral performen. Ook dat komt aan bod in de lessen.

Akoestische gitaar 
Je leert de meest gangbare toonsoorten, akkoordenschema’s en verschillende ritmes en stijlen. Daarnaast ontdek je verschillende technieken: slaggitaar met en zonder plectrum, tokkelen, fingerpicking en spelen met een capo (klem). Je speelt vanaf tabulatuur en het notenschrift en leert zelf begeleidingen te bedenken en songs te arrangeren. Je kunt zelfs je eigen songs leren schrijven.

Een combinatie van piano en gitaar is ook mogelijk. In overleg met je docent bepaal je welke lesvorm het beste bij je past. Geef bij inschrijving duidelijk aan voor welk instrument je kiest.

Start  vanaf 28 augustus 2023 34 weken *
Dag en tijd in overleg  
Leeftijd jeugd/jongeren  
Cursusprijs  € 533  
Docent  diverse docenten  

* De ene week krijg je zang, de andere week les op je instrument

Inschrijven 

Deel deze pagina via social media