Sing & Play

Leer jezelf begeleiden terwijl je zingt.
34 weken afwisselend werken aan zang en je instrument om je eigen geluid te ontwikkelen.
Muzikale vaardigheden, techniek en podiumpresentatie geven je zelfvertrouwen.

Liedbegeleiding Gitaar & (elektronische) Piano
Vooral geschikt voor zangers en zangeressen die zichzelf op een instrument willen begeleiden. Je hebt om de week zangles en instrumentale les. De docenten bepalen aan het begin van het seizoen of deze lesvorm geschikt voor je is. 

(Elektronische) Piano
Aan bod komen diverse speeltechnieken, alle denkbare akkoorden en heel veel begeleidingspatronen. Je leert spelen op de manier van bekende toetsenisten, het programma wordt afgestemd op jouw wensen en ontwikkeling. Je leert spelen en arrangeren vanaf een leadsheet en indien gewenst kun je ook vanuit het notenschrift werken. Er komen diverse manieren van muzieknotatie aan bod. Het naspelen op gehoor van akkoorden, basnoten en intervallen is een vast onderdeel van de lessen. Om een goede singer/songwriter te worden moet je kunnen improviseren, arrangeren, componeren en vooral performen. Met een akkoordinstrument heb je meteen een goed overzicht van de mogelijkheden en kun je makkelijk geïnspireerd raken voor jouw eigen nieuwe song of een mooie begeleiding bij een bestaande compositie.

Gitaar 
Er wordt uitgegaan van de voor gitaar meest gangbare toonsoorten en de daarbij behorende akkoordenschema’s. Er wordt gewerkt aan de hand van bekende nummers die jij leuk vindt en die bij jouw ontwikkeling passen. Diverse technieken passeren de revue: slaggitaar in diverse ritmes en stijlen – met en zonder plectrum, tokkelen in allerlei variaties en tenslotte ook fingerpicking. Je leert een Capo (klem) te gebruiken om de songs aan je mogelijkheden op zowel speel- als zanggebied aan te passen. Je leert spelen vanaf tabulatuur maar ook het notenschrift en relevante theoretische kennis komt aan bod. Je wordt daarnaast begeleid en gestimuleerd om ook zelf begeleidingen te bedenken en songs te arrangeren en je kunt zelfs je eigen songs leren schrijven. We gaan met akkoordstemmingen aan de gang zodat grijpen van gitaarakkoorden simpeler wordt. De cursus is met name geschikt voor de akoestische gitaar, zowel met nylon- als staalsnaren. Na verloop van tijd geef je zelf aan in welke richting je meeste interesse gaat. Als gitarist/zanger(es) maak je al snel een verpletterende indruk!

Start vanaf 5 september 2022, 34 weken, 1 week zang, 1 week instrument, dag en tijd in overleg.
Cursusprijs € 510,-

Ik schrijf hier in  (geef daarbij aan met welk instrument)

Deel deze pagina via social media