Stadstuin de Schelp en h19 Centrum voor de kunsten organiseren deze zomer een Kunstestafette voor kinderen en jongeren. Iedere eerste woensdag van de maanden mei t/m september gaat een beeldend kunstenaar met hen aan de slag. De kunstwerken die de jongeren maken zijn diezelfde maand te zien in de prachtige tuin van De Schelp. Elke maand start een andere kunstenaar met een nieuwe groep kinderen. Zij zetten in totaal vier opeenvolgende bijzondere exposities neer in de stadstuin.

Nieuwe doelgroep
In voorgaande jaren exposeerden kunstprofessionals in de zomermaanden in de stadstuin. Dit jaar heeft De Schelp aan h19 gevraagd of het mogelijk is jonge amateurkunstenaars die kans te bieden. Zij willen graag een nieuwe doelgroep aanboren en bieden daarom jonge mensen de mogelijkheid zich te presenteren met beeldend werk. Het is voor de jonge kunstenaars en hun bezoekers meteen een mooie gelegenheid de stadstuin te leren kennen.
De estafette
Woensdagmiddag 3 mei starten we de Kunstestafette met twee workshops graffiti. Daarvoor kun je je nu aanmelden. Deze werken zijn vanaf 7 mei de hele maand bewonderen in de stadstuin. Dan gaat het stokje over naar de jonge cursisten van h19. Zij presenteren hun kunstwerken vanaf 5 juni bij De Schelp. Woensdag 5 juli ziet u het beeldend werk van leerlingen van basisschool De Meander. Hun kunstwerken blijven tot eind augustus staan. De laatste ronde is voor kinderen die meedoen aan Sjors Creatief. Zij maken op 6 september in de stadstuin de laatste ronde kunstwerken.

Schrijf je nu in voor de workshop graffiti
Wil je meedoen aan de workshop graffiti, schrijf je dan in voor 1 mei. Inschrijven kan via inoosterhout.nl
De eerste workshop is van 14.00 tot 15.30 uur voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. De tweede workshop is van 15.30 tot 17.00 uur voor jongeren van 12 t/m 17 jaar. Beide workshops hebben plaats voor maximaal 15 deelnemers. Meer info: h19.nl/kunstestafette.
Een moment geduld aub..