De Rattenvanger 2022

Het begon anderhalf jaar geleden. Verschillende bewoners vanuit Paterserf spraken de wens uit om iets te organiseren rondom zwerfafval en het daarbij behorend ongedierteprobleem. h19 ontwikkelde een ludieke actie om aandacht te vragen voor dit probleem, samen met bewonersorganisaties, zappers en partners in de stad: De Rattenvanger.

Nieuwe optochten
Vijf keer liep een vrolijke stoet met muziek, dans en theater door de Oosterhoutse straten. Het project is goed ontvangen en heeft zeker verschil gemaakt in de wijken. Maar het probleem is niet zomaar opgelost. We organiseren daarom ook dit jaar vijf optochten en aanvullende activiteiten om nog meer bewustzijn te creëren.

Rattenvangeroptocht 9 oktober 2021 Slotjes Oost

Kom kijken of loop gezellig mee!
Vijf zaterdagen tussen 13.00 en 14.30 uur kun je de Rattenvanger met haar gevolg bewonderen. Leuker nog is om zelf mee te lopen: we nodigen Oosterhoutse muzikanten (amateurs, professionals, enthousiastelingen, individuen of muziekverenigingen) van harte uit om aan te sluiten bij een (of meer) van de optochten. Wil je op een andere manier dan met muziek bijdragen aan deze actie, dan horen we dat ook graag!

19 maart – Oud West
21 mei – Beemdenbuurt Dommelbergen
17 september – Sterrenbuurt Dommelbergen
15 oktober – Centrum

Optocht Oud West 19 maart
Voorafgaand aan de optocht, hebben we vrijdag 18 maart een kick-off in Oud West bij Praktijkschool De Zwaaikom. De school werkt graag mee aan het project. De derdejaarsleerlingen bereiden zich voor op toekomstige beroepen in de maatschappij. Wij zetten voor deze leerlingen een ‘Vossenjacht’ uit met beroepen gerelateerd aan het project. De jongeren lopen de tocht met zapstokken om zo zwerfvuil te verzamelen. Op het schoolplein maken zij met Kim van Damme een kunstwerk van zwerfvuil, dat we in de optocht van 19 maart kunnen bewonderen.

Laat je horen!
Wil je meer informatie of je direct aanmelden, mail dan naar cultuurcoaches@h19.nl.
Kijk ook eens bij De Rattenvanger 2021.

De kracht van cultuur
h19 wil door de inzet van cultuur een bijdrage leveren aan het vergroten van het leef- en woongenot in Oosterhout. We luisteren naar vragen, wensen en signalen van de inwoners en zetten samen de ideeën om in creatieve projecten.

Flyer Rattenvanger 2022

In samenwerking met

Logo Prins Bernhard CultuurfondsLogo Cultuurmakerij
Logo ThuisvesterLogo gemeente Oosterhout

Deel deze pagina via social media